om Matstudion

Välkommna till oss för en upplevelse
inom mat och dryck!

Vi har som ambition att bidra till en bredare kunskap om bra mat, att höja kunskapsnivån inom ramen för gastronomi bland både gäster och krögare, och inte minst vår egna vilja att ständigt lära oss mera om denna underbara värld.

Strävan efter att få tag i de bästa möjliga råvarorna blir därför en självklarhet. Det kan innebära en värmländsk ekologisk och glad frigående gårdsgris men det kan lika gärna vara en gotländsk tryffel eller en fransk ost.

Våra Mål

Vi vill fungera som en länk och samarbetspartner för producenter, grossister, handeln, konsumenter samt restauranger. För att kunna genomföra detta så har vi byggt upp ett stort nätverk av specialister och experter inom alla tänkbara områden som kan bli aktuellt, allt från kockar, sommelierer, fiskare, köttproducenter, fotografer, Jägare, PR-proffs, till jurister och webbutvecklare.

Vår Story

Att ständigt själv utvecklas och att förhoppningsvis även hjälpa andra att utvecklas är en stor passion för oss båda.
Vi hoppas att du som bor i Karlstad med omnejd kommer att uppskatta vårt utbud av gastronomi i form av matlagningsaktiviteter, matlagningskurser, ölprovningar, vinprovningar, whiskyprovningar etc. För att visionen ska bli verklighet behövs mer än en affärsidé: Ett inspirerande kök, mat- och dryckesexperter.

Tveka inte att kontakta oss om du saknar någon aktivitet eller har något förslag på temakvällar, lokalproducerade produkter, teambuildning, kick-off.

Bästa råvarorna

Sedan starten 2011 så har vi målmedvetet jobbat nära många eldsjälar som brinner för sina produkter. Det är med stor glädje vi sett flera av dem utvecklats till toppklass leverantörer av sina respektive produkter. Vi har sedan starten jobbat efter tesen ”Från jord till bord” och köper nästan alltid hela djuret, ”nose to tail” kallar vi det.

Med våra bönder så köper vi alltid det de har, inte det vi vill ha…. spännande och utvecklande och vi tvingas vara på tå, flexibla. 
Vi lägger in, torkar, fermenterar löpande för att bygga upp vårt förråd av genuint värmländska smaker för att avnjutas året runt. Vi tror på hållbarhet, att vi i branschen måste bana väg, visa att det går och hur man gör. Vi gör detta genom att jobba i säsong och att alltid basera all vår mat på vad som finns tillgängligt.

Här är några av de härliga producenter och bönder vi jobbar med.

  • Rekoring Karlstad
  • Ridgedale Permaculture
  • Åshammar Trädgård
  • Skogshyddans gård
  • Hygns Vilt
  • Höglunda Gård
  • Ryagården Bäckebron
  • Wermlands Skogsförråd
  • Klevane Örtagård
  • Amandula konfektyr
  • Lakene Ostgård
  • Lillängshamnens Fiskrökeri
  • Och inte minst våra vänner på Svensk cater (färskvarucentralen) som alltid med sitt lokala engagemang hjälper oss med allt möjligt

Referenser

logo matstudion

Kontakt

Matstudion i Karlstad AB
Karlbergsgatan 2
652 25 KARLSTAD
Sverige

Tel: 054 83 22 44
E-post: info@matstudion.se

Nyhetsbrev

Keep updated with the latest news and promotions