RestAurang terrassen

Aktuellt

JULBORD PÅ TERRASSEN 22NOVEMBER-22DECEMBER

Snart går vi in i årets kanske mysigaste Säsong.

Vi älskar mat och årets kanske matigaste period förtjänar äkta mat.

Vi dukar upp med ett hantverksmässigt julbord där vi själva stoppar korven, rullar köttbullarna, bakar brödet, röker laxen och allt som hör därtill.

Det vi själva inte producerar tar vi in från närproducenter vi litar på.

Vi anser att julmaten ska smaka och vara ett hantverk, ett bord där vi kombinerar gammaldags mattradition med nytänkande tekniker. Hos oss liger maten i fokus.

Kvällen startar ute med lite hemmagjord glögg, för att sedan gå in i värmen där brasan sprakar för att avnjuta ett traditionellt julbord uppdukat med kärlek.

Välkomna till Matstudion på Terrassen.

Pris 795kr/person

Julbordet erbjuds onsdag till fredag från 18.00

På lördagar erbjuds två sittningar 17.00-20.00 & 20.00-22.00

Söndagar öppnar julbordet 14.00

BOKA FÖR ETT STÖRRE SÄLLSKAP

UNCORKED DINNER TEMA ITALIEN 30 SEPTEMBER 18.00

Denna afton får vi besök av Ann & Bernt från Uncorked Wines, ett Karlstad baserat företag som sysslar med vinimport och utbildningar.

De kommer att välja ut sex italienska viner ur deras portfölj där vi lagar maten till.

Under kvällen kommer vi att presentera varje rätt var för sig och Bernt kommer prata om vinet, producenterna och om deras verksamhet hur allt startade.

Tidigare i år hade vi en liknande middag med Pia Strehn, en fantastisk vinproducent från Österrike i samarbete med Uncorked Wines och det tåls att sägas att det blev en dundersuccé.

Därför vill vi bjuda in för en afton till med sex viner ackompanjerat med mat inspirerat av det Italienska köket.

Pris 1595kr/person

År 2023 är året då vi fick ta del av kanske en av de vackraste och familjära platserna i Värmland nämligen Terrassen i Mariebergskogen. En restaurang med fantastisk utsikt över parken och Mariebergsviken, stora ytor både inne och ute, med närheten till skogen. Att vi efter många år i branchen står här, på en plats som skänktes till folket av Conrad Höök som ville att platsen och naturen skulle hållas kvar till allmänheten. Så varmt välkomna till Matstudion på Terrassen.

Öppettider: Maj till 19 Augusti. Kl 11.00-15.00

Vi kan även ta emot bokningar dagtid som kvällstid för både större och mindre sällskap. Det kan handla om en företagsfest, bröllop, dop begravning eller helt enkelt ett trevligt kalas bara. Kontakta oss då så kan vi skräddarsy utefter era önskemål.