Vinprovningar

I samarbete med våra vänner på Uncorked wines erbjuder vi vinprovningar för företaget, vinklubben eller kompisgänget. Vi finns på Karlsbergsgatan 2 i centrala Karlstad – centralt och nära för en fortsatt kväll på restaurang. Eller varför inte kombinera den med en matlagningsaktivitet. Vi har satt samman tre olika paket för att passa de flesta – alltid med väl utvalda apertizers.

Brons

395 KR

ex moms pris/person vid 10 personer

Fyra viner

på valt tema med lika

många apertizers

 

Tidsåtgång ca 1,5 timmar

 

Populärast

Silver

550 KR

ex moms pris/person vid 10 personer

Fem viner

på valt tema med lika

många apertizers

 

Tidsåtgång ca 2 timmar

 

Guld

695 KR

ex moms pris/person vid 10 personer

Sex viner, ett glas mousserande

på valt tema med lika

många apertizers

 

Tidsåtgång ca 2 timmar

 

Boka provning

Provningsteman

Italien

världens största vinland. Vi gör en resa från söder till norr och provar oss igenom flera av de stora vinerna och druvorna från denna gigant bland vinländer.

Spanien

Här utforskar vi några av Spaniens alla trevliga viner. Det blir både mousserande, vitt och rött på vår smakvandring genom vinlandet Spanien.

Världens tre stora

Vi provar viner från vinvärldens giganter – Italien, Frankrike och Spanien. Vilket land har egentligen bäst viner?

Mousserande

Vad skiljer egentligen en Cava från en Champagne? Vi tar reda på svaret och provar dessutom flera andra typer av mousserande viner från olika länder. Välkommen på en bubblande god provning!

Vita

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling. Här fokuserar vi enbart på vita viner i en rad olika stilar från olika ursprung. Hur påverkar egentligen klimatet och hur vinet är lagrat?

Röda

Röda viner kommer i en mängd olika stilar och kan vara allt från silkeslätta och eleganta till kraftfulla och packade med frukt. Vi utforskar de röda vinerna och druvorna bakom vinet.

Vin & mat

Lär dig välja rätt vin till maten. Här labbar vi på ämnet vin och mat – det blir en lekfull provning där vi utmanar smaklökarna med både passande och opassande kombinationer.

same same but different

Vi jämför likheter och skillnader mellan kvällens viner och lär oss om vad det är som gör att de smakar så olika. Lärorikt och gott!

sommelierns val

Överraska mig! För dig som vågar släppa på kontrollbehovet och låter oss bestämma. Vi sätter samman en spännande provning med såväl klassiker som viner som du kanske inte skulle hitta till själv.