Matresor i Värmland 21 september

Få en smakupplevelse utöver det vanliga med en matresa genom Värmland! Tillsammans med Matstudion får du utforska och upptäcka lokala producenters passion och hantverk och låta smakerna vägleda dig genom grönskande landskap och genuina traditioner. Åk med på en kulinarisk resa som förenar smaker, dofter och berättelser från landsbygden till bordet.

Under resans kommer du att få se, smaka, lukta och känna hur Värmlands smaker, du får träffa producenterna, höra deras historia och engagemanget för sin produkt, provsmaka och handla lokala och hållbara produkter.

 

Resan startar vid Mariebergsskogen Huvudentré 09.00

 är även hit ni kommer tillbaka med bussen och på Terrassen får du avnjuta kvällens avsmakningsmeny.

Bussen kommer gå väster ut och första stoppet blir på Sjöviks hjortfarm, här träffar vi Mats och Ann-Marie och deras hjortar.

Sen rullar bussen vidare till Wermlands mejeri i Nysäter. Här produceras mjölk, fil och yoghurt med mera från gårdar i närheten.

Tredje stoppet blir hos Anders på Wiksfors bryggeri. Här blir det lunchpaus och Anders visar bryggeriet och bjuder på god dryck till maten.

När du är mätt och belåten går resan vidare till Njordtorps permakultur. Här är ett ställe där det inte finns något spill, här odlas det grönsaker, fermenteras produkter och serveras glass i det lilla caféet på gården.

Bussen vänder om och rullar tillbaka mot Karlstad och på vägen dit stannar vi på Liljenäs Gård hos familjen Kylin. Champinjonodling, djur och glass är det som präglar den här gården.

Sista stoppet blir åter till Mariebergsskogen och Terrassen. Nu ska du få njuta av en avsmakningsmeny komponerad på råvaror från dagens resa.

1595kr/person

Då ingår bussresa med guidad tur, lunch, fika, avsmakningsmeny och dryckespaket från Uncorked Wines

 

När vi mottagit en bokningsförfrågan så skickas en faktura till den angivna epost adressen.

Bokningsförfrågan